Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Rolltop, το laptop του μέλλοντος

Αυτό που με εξιτάρει με την τεχνολογία είναι το γεγονός ότι δεν μένει ποτέ στάσιμη! Η εξέλιξή της και ιδιαίτερα όσον αφορά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές προκαλεί το ενδιαφέρον ακόμη και του πιο αδιάφορου καταναλωτή!

Όλος αυτός ο ενθουσιασμός στον πρόλογο οφείλεται σε μια απίθανη ιδέα που ίσως αποτελέσει το επόμενο βήμα για την εξέλιξη των laptops. Το όνομα αυτής, RollTop. Η ιδέα αυτή ξεκίνησε το 2009 από μια ομάδα ανθρώπων που έχουν ως σκοπό την εξέλιξη των σημερινών φορητών υπολογιστών.

Το laptop του μέλλοντος έχει τη μορφή ενός κυλίνδρου, με διάμετρο 8,3 εκατοστά και μήκος 28 εκατοστά ενώ το βάρος του είναι ίδιο με το βάρος ενός mini notebook. Αποτελείται από μία βάση που γύρω της τυλίγεται μια ευλύγιστη OLED οθόνη αφής. Είναι ένα πολυμορφικό gadget μιας και μπορεί να λειτουργήσει ως laptop με οθόνη 13 ιντσών, ως tablet pc με οθόνη 17 ιντσών και ως κύρια οθόνη 17 ιντσών χάρη σε ένα στήριγμα που υπάρχει στο πίσω μέρος του.




Μια γραφίδα, που αποσπάται από το εσωτερικό της συσκευής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω στην οθόνη, η οποία είναι εξοπλισμένη με τεχνολογία αφής (multi touch). Πάνω στην κυλινδρική βάση υπάρχουν οι usb θύρες, μια κάμερα, ενσωματωμένα ηχεία, καλώδιο ρεύματος, καθώς και ένα αποσπώμενο φις το οποίο συνδέοντάς το στην πρίζα, παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα για την διαδικασία της φόρτισης. Το πληκτρολόγιο εμφανίζεται πάνω στην οθόνη αφής όταν η συσκευή χρησιμοποιείται ως υπολογιστής.

Η αισθητική του είναι άψογη και σίγουρα, αν κυκλοφορήσει, θα έχει μεγάλα κέρδη στην αγορά. Το καλύτερο από όλα είναι ότι συνδυάζει τα πάντα. Δεν χρειάζεται τσάντα για να το μεταφέρεις μιας και αποτελεί από μόνο του μία. Διαθέτει ενσωματωμένα όλα τα εργαλεία που μπορεί να χρειαστεί κάποιος για να δουλέψει άνετα, από γραφίδα μέχρι και τροφοδοσία ρεύματος η οποία μετατρέπεται σε ζώνη για να το κουβαλάς.

Το Rolltop δεν είναι μια «εικονική και φουτουριστική» συσκευή που υπάρχει μόνο στην οθόνη του υπολογιστή μας, όπως οι περισσότερες από τις παρόμοιες ιδέες που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς! Έχει αναπτυχθεί και σχεδιαστεί με τεχνολογική και εργονομική επεξεργασία που το καθιστά εύκολα ένα πραγματικό μελλοντικό προϊόν.

Πληροφορίες σχετικά με το αν αυτή η εξαίρετη ιδέα γίνει ποτέ εμπορικό προϊόν δεν έχουν δοθεί αλλά το σίγουρο είναι ότι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός αποτελεί ότι πιο πρωτότυπο και μοναδικό έχουμε δει εδώ και αρκετό καιρό.

Το θεϊκό αυτό gadget του μέλλοντος έχει σχεδιαστεί να κυκλοφορήσει σε δύο χρώματα, μπλε για τους άντρες και κόκκινο για τις γυναίκες. 

Απολαύστε τo στα παρακάτω βιντεάκια…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου