Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Έρχεται το iPhone 5!


Για τους λάτρεις του iPhone, και κυρίως για αυτούς που θέλουν να το αποκτήσουν αλλά δεν το έχουν καταφέρειακόμη, συνιστώ λίγη υπομονή. Σύμφωνα με πληροφορίες που αντλήθηκαν από κύκλους της εταιρείας Apple, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου αναμένεται να παρουσιαστεί το iPhone 5.

Σε μια εβδομάδα έχει διοργανωθεί συνέντευξη τύπου στην οποία θα μιλήσει ο νέος επικεφαλής της εταιρείας, Τιμ Κουκ. Ο προηγούμενος επικεφαλής Στηβ Τζομπς αποχώρησε οριστικά στις 25 Αυγούστου 2011 για λόγους υγείας. Με αφορμή την συνέντευξη αυτή, θα γίνει και η παρουσίαση του νέου μοντέλου της Apple.Εάν οι πληροφορίες επαληθευτούν τότε η κυκλοφορία του στις ΗΠΑ τοποθετείται λίγες εβδομάδες αργότερα.

Η νέα συσκευή θα χρησιμοποιεί ένα δυνατότερο τσιπάκι και κάμερα μεγαλύτερης ανάλυσης, 8 megapixels. Από τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα, εντύπωση προκαλεί και ο επεξεργαστής ο οποίος θα χρησιμοποιείται από το κινητό και θα είναι ο A5 processor.Το τσιπάκι θα βοηθήσει την Appleνα κάνει το νέο iPhoneνα διαπρέψει στην κόντρα με τις αξιόλογες Androidσυσκευές που έχει λανσάρει η Samsung. Το λειτουργικό πρόκειται να είναι το iOS 5 “Telluride το οποίο μάλλον θα εμπεριέχει και βελτιωμένο πρόγραμμα μηνυμάτων και φωτογραφιών.

Αισθητικά, η Apple κατά πάσα πιθανότητα θα προβεί σε νέο (όχι όμως ριζοσπαστικό) design, τύπου «teardrop» (δάκρυ). Όσοι δεν είναι οικείοι με τον όρο «teardrop», να αναφέρουμε ότι είναι ο σχεδιασμός που έχει ο φορητός υπολογιστής MacBookAir, ήτοι η μία μεγάλη πλευρά (στο ορθογώνιο πλαίσιο του ηλεκτρονικού υπολογιστή) είναι «παχιά» και όσο πλησιάζουμε προς την απέναντι πλευρά του υπολογιστή το πάχος μειώνεται σταδιακά, έως ότου φτάσει να είναι εξαιρετικά λεπτό, όντας πλέον στην πάχους χιλιοστών αντικριστή μεγάλη πλευρά.

Επίσης, φήμες αναφέρουν πως το νέο iPhone 5 θα διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη (όχι όμως στα επίπεδα των 4 και παραπάνω ιντσών που έχουν φτάσει οι ανταγωνίστριες εταιρείες), φτάνοντας τις 3.7 ίντσες από τις 3.5 που έχουν όλα τα μοντέλα έως σήμερα, εξαλείφοντας πλήρως τα πλαϊνά πλαίσια στις άκρες της συσκευής και διατηρώντας την ίδια καλή ποιότητα εικόνας με το παλαιότερο μοντέλο.

Ως χρήστες, ελπίζουμε όλοι σε χαμηλές τιμές και γρήγορες επιδόσεις οι οποίες θα αποτελέσουν το έναυσμα για ένα νέο γύρο ανταγωνιστικότητας.


1 σχόλιο:

  1. Είδατε τον νέο Smartphone ρομποτικός σκύλος .Ονομάζεται I-Omnibot SODOG, μπορεί να χορέψει με τη μουσική , να ανταποκρίνεται σε περισσότερες από 50 φωνητικές εντολές, και να τρώει"τρόφιμα" που θα το ταΐσετε από το smartphone σας ή το tablet. Δείτε το εδώ http://grtechguru.blogspot.gr/2012/06/omnibot-i-sodog-smartphone.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή