Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Υποδεχθείτε τα Windows 10!


windows 10 start page menu programs
Τα Windows 10 είναι επιτέλους εδώ! Οικεία, και καλύτερα από ποτέ, ήρθαν για να απογειώσουν την παραγωγικότητά σας, προσφέροντας παράλληλα μια ανεπανάληπτη προσωπική και φυσική εμπειρία σε κάθε χρήστη. Σημείο αναφοράς για το νέο λογισμικό της Microsoft είναι η εκπληκτική προσαρμογή των δυνατοτήτων του τόσο για pc όσο και για tablets ή κινητά, γεφυρώνοντας το χάσμα που προϋπήρχε. Το νέο λειτουργικό σύστημα συνδυάζει τις καλύτερες παλιές (Windows 7) και νεότερες δυνατότητες (Windows 8) σε ένα ενιαίο πακέτο, διορθώνοντας παράλληλα τις ελλείψεις της προηγούμενης έκδοσης.


Τι καινούριο θα δείτε στα Windows 10


windows 10 logo pc desktop page background














Από το πάτημα του κουμπιού της ενεργοποίησης, θα διαπιστώσετε ότι η εκκίνηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι ακόμα πιο γρήγορη με τα Windows 10.

Ένα από τα στοιχεία που θα αντιληφθείτε από την πρώτη σας επαφή, είναι ότι τα Windows 10 – προς δικαίωση των χιλιάδων δυσαρεστημένων, συμπεριλαμβανομένου και εμού - επανέφεραν το Start menu, το οποίο μάλιστα είναι πιο οργανωμένο και διασκεδαστικό από ποτέ! Όλα αρχίζουν στο μενού "Έναρξη" που μας επιτρέπει να βρίσκουμε εύκολα τα αρχεία, τις καρφιτσωμένες εφαρμογές και τα αγαπημένα μας.

Στα πολυσυζητημένα νέα στοιχεία των Windows ξεχωρίζει η Cortana, ένας ψηφιακός «βοηθός» παρόμοιος με τη Siri και το Google Now, η οποία μάλιστα έχει αναπτυχθεί από ελληνικά χέρια! Πίσω από την Cortana κρύβεται ο ποντιακής καταγωγής 41χρονος Σάββας Παραστατίδης. To όνομά της Cortana προήλθε από τον ομώνυμο γυναικείο AI χαρακτήρα της Microsoft και του δημοφιλούς παιχνιδιού Halo ενώ η φωνή που μιλάει στα Windows 10 ανήκει στην ηθοποιό Jen Taylor. Η Cortana καταλαβαίνει τις φωνητικές και γραπτές εντολές σας και χρησιμοποιεί διάφορες προσωπικές πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στα Windows, έτσι ώστε να επιστρέφει σαφώς πιο έξυπνες και «ανθρώπινες» απαντήσεις. Δυστυχώς, η Cortana προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο σε 7 χώρες, σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία και Κίνα. Έτσι, για να ενεργοποιήσουμε την Cortana στην ελληνική έκδοση των Windows 10, η μόνη λύση είναι να αλλάξουμε τη γλώσσα των Windows, μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις και κάνοντας κλικ στην επιλογή Ώρα και Γλώσσα.


  O Edge browser


Microsoft Edge browser logo web page  background


Ξεχάστε τον Internet Explorer, υποδεχθείτε τον edge browser!







Ο ολοκαίνουριος browser της εταιρείας είναι σχεδιασμένος για να προσφέρει μια ασυναγώνιστη online εμπειρία, ενώ διαθέτει μοναδικά πρωτοποριακά χαρακτηριστικά  όπως ενσωματωμένη αναγνώριση γραφής, δυνατότητες διαμοιρασμού πληροφοριών, καθώς και τη λειτουργία reading view. Για πρώτη φορά, με τον Microsoft Edge μπορείτε να σημειώνετε, να γράφετε, να σχεδιάζετε και να προσθέτετε επισημάνσεις απευθείας σε ιστοσελίδες. Κρατήστε σημειώσεις σε ενδιαφέροντα άρθρα, υπογραμμίστε πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν, ή διασκεδάστε προσθέτοντας σκίτσα στις σελίδες που επισκέπτεστε! Μια ακόμα σημαντική καινοτομία του Microsoft Edge είναι ότι σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύετε άρθρα ή άλλο περιεχόμενο που θέλετε να διαβάσετε αργότερα, με την λειτουργία της Λίστας ανάγνωσης. Δυστυχώς όπως θα διαπιστώσετε ο Microsoft Edge δεν σας δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης πρόσθετων, κάτι που ίσως αποθαρρύνει κάποιους να τον χρησιμοποιούν.


  Απόλυτα ασφαλείς… με το καλημέρα σας!


splitted photo text left hand side nature landscape right hand side















Το Windows Hello σας καλωσορίζει με το όνομά σας και σας επιτρέπει να εισέλθετε στον υπολογιστή σας χωρίς τη χρήση κωδικού, παρέχοντας σας την πιο άμεση και ασφαλή πρόσβαση μέσω βιομετρικής αναγνώρισης!

Πιο ασφαλή από ποτέ, τα Windows 10 περιλαμβάνουν το Windows Hello, το Microsoft Passport και το Windows Defender για προστασία από κακόβουλα λογισμικά, ενώ δεσμεύονται στο να παρέχουν δωρεάν ενημερώσεις ασφαλείας για την υποστηριζόμενη διάρκεια ζωής της συσκευής. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στις προηγούμενες εκδόσεις των Windows, στα Windows 10 τα updates εκτελούνται αυτόματα και δεν μπορούν να διακοπούν ή να ακυρωθούν. Μοντέρνα, ασφαλή, αποδοτικά και αξιόπιστα, τα νέα Windows 10 ίσως είναι τα καλύτερα Windows που δημιούργησε ποτέ η Microsoft! Και ακόμα, με δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης από Windows 7 και Windows 8.1 τα Windows 10 είναι πιο ακόμα πιο ελκυστικά!

Αν δεν τα έχετε δοκιμάσει, σας συνιστούμε να το κάνετε ανεπιφύλακτα!

Για τη διαδικασία αναβάθμισης, μάθετε περισσότερα εδώ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου