Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Εμφυτεύματα Δοντιών - Ό,τι Πρέπει Να Γνωρίζετε

εμφυτευματα δοντιων

Τα εμφυτευματα δοντιων είναι μια δημοφιλής λύση για άτομα που έχουν χάσει κάποιο δόντι ή και περισσότερα λόγω τραυματισμού, τερηδόνας ή άλλων οδοντικών προβλημάτων. Παρέχουν μια μόνιμη και φυσική λύση στο πρόβλημα και μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της συνολικής στοματικής σας υγείας. Ακολουθεί ένα άρθρο με ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για τα οδοντικά εμφυτεύματα, συμπεριλαμβανομένου του τι είναι, πώς λειτουργούν και τι πρέπει να περιμένετε κατά τη διαδικασία εμφύτευσης.


Τι είναι τα εμφυτεύματα δοντιών;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι τεχνητά δόντια που εμφυτεύονται χειρουργικά στο οστό της γνάθου. Αποτελούνται από τρία μέρη: το εμφύτευμα, το στήριγμα και το στέμμα. Το εμφύτευμα είναι μια μικρή βίδα τιτανίου που τοποθετείται στο οστό της γνάθου, όπου χρησιμεύει ως ρίζα του νέου δοντιού. Το στήριγμα συνδέει το εμφύτευμα με την στεφάνη, που είναι το ορατό μέρος του νέου δοντιού.

Πώς λειτουργούν τα εμφυτεύματα δοντιών;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα λειτουργούν με τη σύντηξη με το οστό της γνάθου μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται οστεοενσωμάτωση. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στο εμφύτευμα να γίνει μόνιμο μέρος της γνάθου, παρέχοντας μια ισχυρή και σταθερή βάση για το νέο δόντι. Μόλις τοποθετηθεί το εμφύτευμα, το στήριγμα και το στέμμα μπορούν να προσαρτηθούν για να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση.

Ποια τα στάδια της διαδικασίας εμφύτευσης δοντιών;

Η διαδικασία εμφύτευσης δοντιών τυπικά περιλαμβάνει πολλά στάδια. Αρχικά, ο χειρουργός οδοντίατρός σας θα κάνει μια ενδελεχή εξέταση του στόματος και της γνάθου σας για να διαπιστώσει εάν είστε καλός υποψήφιος για εμφυτεύματα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ακτινογραφίες ή αξονικές τομογραφίες για την αξιολόγηση της κατάστασης του οστού της γνάθου σας.

Εάν είστε καλός υποψήφιος, το επόμενο στάδιο της διαδικασίας είναι να γίνει η εμφύτευση χειρουργικά εισάγοντας ο χειρουργός τη βίδα τιτανίου στο οστό της γνάθου. Αυτή η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία και οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν ελάχιστη έως καθόλου ενόχληση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Αφού τοποθετηθεί το εμφύτευμα δοντιού, θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για να πραγματοποιηθεί η οστεοενσωμάτωση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο οδοντίατρός σας μπορεί να παρέχει μια προσωρινή στεφάνη ή γέφυρα για να καλύψει το κενό ενώ επουλώνεται το εμφύτευμα.

Μόλις το εμφύτευμα συγχωνευθεί με το οστό της γνάθου, συνδέονται η βάση και η κορώνα προκειμένου για να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση. Ο οδοντίατρός σας θα πάρει αποτυπώσεις των δοντιών σας για να δημιουργήσει μια επί παραγγελία στεφάνη που ταιριάζει με το χρώμα και το σχήμα των φυσικών δοντιών σας.

Ποια είναι τα οφέλη των εμφυτευμάτων δοντιών;

Τα εμφυτεύματα δοντιών προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες επιλογές αντικατάστασης δοντιών. Αποτελούν μια μόνιμη λύση που μοιάζει με φυσικά δόντια και βοηθά στη διατήρηση της υγείας του οστού της γνάθου παρέχοντας μια σταθερή βάση για τα δόντια. Τα εμφυτεύματα σας επιτρέπουν επίσης να τρώτε και να μιλάτε κανονικά και μπορούν να βελτιώσουν τη συνολική σας αυτοπεποίθηση.

Συμπερασματικά, τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μια δημοφιλής και αποτελεσματική λύση για δόντια που λείπουν. Προσφέρουν μια φυσική και μόνιμη λύση που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής στοματικής υγείας και ευεξίας σας. Εάν σκέφτεστε να τοποθετήσετε οδοντικά εμφυτεύματα, μιλήστε με τον οδοντίατρό σας για να δείτε εάν είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου