Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Dell Adamo XPS, το πιο λεπτό laptop στον κόσμο!


Τα τελευταία δύο περίπου χρόνια, προκαλούν αίσθηση στην αγορά τα ultra thin laptops. Πρώτη διδάξασα στην ιδέα των πολύ λεπτών φορητών υπολογιστών είναι η Apple με το γνωστό MacBook Air. Πλέον, δεν παίζει μόνη της στην αγορά, αλλά έχει σκληρό ανταγωνισμό από μοντέλα που είναι ακόμη πιο λεπτά και ισχυρότερα από τα δικά της, και κυρίως πιο οικονομικά. Ένας ισχυρός και άξιος αντίπαλος είναι το Dell Adamo XPS.

Η γνωστή αμερικάνικη εταιρεία ήρθε να ταράξει τα νερά των καταναλωτών που δεν επιθυμούν περιττά βάρη στις μετακινήσεις τους. Το Adamo XPS έχει πάχος μόλις 9,9 χιλιοστά, δηλαδή σχεδόν ένα εκατοστό. Κατασκευασμένο από αλουμίνιο, το βάρος του φτάνει τα 1,44 κιλά, γεγονός το οποίο δεν το καθιστά το ελαφρύτερο της αγοράς. Το λεπτότερο laptop του κόσμου διαθέτει ευρεία οθόνη LED (widescreen) 13,4 ιντσών με ανάλυση 1366 x 768 pixels.

To καμάρι της Dell διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή Ιntel με 1,2 GΗz, κάρτα γραφικών Ιntel Χ4500 και δίσκο SSD χωρητικότητας 128 GΒ. Το λειτουργικό του σύστημα είναι τα Windows 7 της Microsoft. Μια από τις καινοτομίες του είναι ότι η μητρική πλακέτα και ο σκληρός δίσκος τύπου solid-state χωρητικότητας 128 GB δεν βρίσκονται κάτω από το πληκτρολόγιο όπως συνήθως, αλλά πίσω από την οθόνη, κάτι που επιτρέπει στο πληκτρολόγιο να είναι εντυπωσιακά λεπτό. Ένα extra εντυπωσιακό tip στην εκπληκτική του σχεδίαση είναι ότι ανοίγει με την αφή, σέρνοντας το δάχτυλο πάνω σε μια επιφάνεια που φωτίζεται ελαφρά.

Η τεχνολογία πλέον επιτρέπει την κατασκευή υπολογιστών με πάχος κάτω από 2 εκατοστά και βάρος περί τα 1,5 κιλά, χωρίς να γίνονται όμως εκπτώσεις στις επιδόσεις. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό και κάνει τους συμβατικούς φορητούς υπολογιστές να φαίνονται ογκώδεις, βαρείς και έξω από τη μόδα. Έτσι, μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας το απαραίτητο εργαλείο για την δουλειά σας αλλά και το απόλυτο διασκεδαστικό μέσο για τα ταξίδια σας.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το πιο λεπτό laptop του κόσμου, το Dell Adamo XPS:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου