Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

LG PenTouch TV, τηλεόραση αφής με ψηφιακή πένα


Αυτή η τηλεόραση είναι ένα από τα δώρα που θέλω να μου φέρει ο Αϊ-Βασίλης τα Χριστούγεννα. Μπορεί να μην πιστεύω στον Άγιο με την κόκκινη ενδυμασία και τα άσπρα γένια αλλά την LG PenTouch TV την θέλω με οποιονδήποτε τρόπο.

Οι περισσότερες φορητές μας συσκευές έχουν πλέον οθόνη αφής. Οι μοναδικές συσκευές που έχουν τεράστιες οθόνες και μέχρι στιγμής έμεναν ανεκμετάλλευτες  είναι οι τηλεοράσεις. Η LG παρουσίασε την PenTouch TV τεχνολογίας Plasma που λειτουργεί με ψηφιακή πένα.

Είναι μια ενδιαφέρουσα τηλεόραση η οποία μόλις συνδεθεί με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή λειτουργεί και ως οθόνη αφής και επιτρέπει την εκτέλεση διάφορων λειτουργιών με την ειδική γραφίδα.

Για να ενεργοποιήσετε την λειτουργία αφής (touch), το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι η εγκατάσταση και εκτέλεση ενός ειδικού λογισμικού σε usb το οποίο διατίθεται μαζί με την τηλεόραση. Η εφαρμογή της PenTouch είναι εύκολη στην χρήση και σας δίνει την δυνατότητα να σερφάρετε στο internet, να δείτε και να επεξεργαστείτε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες, να διαχειριστείτε τα ραντεβού σας στο ημερολόγιο, ακόμη και να δουλέψετε τα έγγραφά σας με το office. Για όλα αυτά αρκεί να συνδέσετε την τηλεόραση με ένα καλώδιο hdmi στον υπολογιστή σας ή στο laptop.

Η PenTouch TV σας λύνει τα χέρια, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να κάνετε παρουσιάσεις και χρειάζεται να σημειώνεται ταυτόχρονα στις διαφάνειές σας. Το sketchbook είναι μάλλον η διασκεδαστικότερη εφαρμογή, αφού σας δίνει την δυνατότητα με τη βοήθεια της τεράστιας γραφίδας, να ζωγραφίσετε πάνω στην επιφάνεια της τηλεόρασης μέσα από πολλά εργαλεία ελέγχου τα οποία αλλάζουν το χρώμα και το είδος του πινέλου. Είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι ακόμη και για τα παιδιά σας. Ακόμη και για αυτό έχει προβλέψει η LG και έχει τοποθετήσει ειδικό προστατευτικό στρώμα στην επιφάνεια της οθόνης, το οποίο την προστατεύει από γρατζουνιές αλλά και από τις σκανταλιές των μικρών παιδιών.

Υπάρχουν τρία μοντέλα PenTouch, οι δύο πρώτες 50 και 60 ιντσών 2D και η τρίτη, 60 ιντσών 3D. Η τιμή της είναι σχετικά λογική σε σχέση με τις δυνατότητες και την πανέξυπνη ιδέα της τηλεόρασης. Παρόλα αυτά, ο μόνος τρόπος για να την αποκτήσω είναι μάλλον να παίξω στο καζίνο την Πρωτοχρονιά μπας και κερδίσω.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο μια παρουσίαση της πρωτότυπης LG Pentouch TV:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου