Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Motorola Atrix 4G


Χριστούγεννα πλησιάζουν και σας προτείνω για δώρο το Motorola Atrix 4G. Μια πρωτότυπη ιδέα για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο βασικότερος όλων όμως είναι ότι θα κάνετε την διαφορά, μιας και ο τόπος έχει γεμίσει με iPhones. Δεν λέω, τα iPhone είναι ασυναγώνιστα αλλά καλό είναι να βλέπουμε και τι άλλο υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά.

Το Motorola Atrix 4G είναι ένα κινητό που ανακοινώθηκε στην CES 2011 και φαίνεται ικανό να αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο του mobile computing. Τα καταπληκτικά του χαρακτηριστικά δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή NVIDIA Tegra 2 με ταχύτητα 1GHz, μνήμη RAM 1GB και οθόνη αφής 4 ιντσών ανάλυσης 540×960 pixels (qHD) με 24bit βάθος χρώματος. Επίσης, έχει δύο κάμερες, μία για λήψη βίντεο HD και μία για βιντεοκλήσεις. Η εσωτερική του μνήμη είναι ικανοποιητική στα 16GB και εννοείται ότι σας παρέχει την δυνατότητα σύνδεσης με Wi-Fi n. Το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι ο ηλεκτρονικός αναγνώστης αποτυπώματος για να ξεκλειδώνετε το κινητό μόνο εσείς. Η μπαταρία των 1930 mAh έχει μεγάλη αυτονομία και όλα αυτά έρχεται να τα αποθεώσει και το πάχος του που είναι μόλις 11 χιλιοστά.

Το Atrix 4G έχει λογισμικό Android 2.2 και την αποκλειστική εφαρμογή webtop για να τρέχετε τον Firefox 3.6 με full flash υποστήριξη σαν να ήσασταν μπροστά από τον υπολογιστή σας. Η Motorola έχει κάνει και κάποιες αλλαγές στο περιβάλλον χρήσης, εν ονόματι MOTOBLUR, όπως η εμφάνιση των εικονιδίων τα οποία βρίσκονται στο κάτω μέρος της οθόνης και είναι παρόμοια με το iOS, ενώ έγιναν ομαλότερα τα animations αλλά και βελτιώθηκαν οι επιδόσεις.

Το ελκυστικό αυτό smartphone λανσάρει την χρήση του κινητού όχι μόνο ως τηλέφωνο αλλά και ως προσωπικό υπολογιστή, φυσικά με την χρήση των κατάλληλων accessories. Για παράδειγμα μπορείτε να συνδέσετε το κινητό με το laptop dock, που δεν είναι τίποτε άλλο από μία οθόνη κι ένα πληκτρολόγιο. Με αυτόν τον τρόπο κάνει boot σε ένα ειδικά διαμορφωμένο android interface μέσα από το οποίο εκτός του ότι μπορείτε να εκτελέσετε οποιαδήποτε εφαρμογή android και να χειριστείτε το τηλέφωνο, μπορείτε να σερφάρετε και με τη full έκδοση 3.6 του firefox. Το Atrix είναι μια ενδιαφέρουσα συσκευή και σε πολύ καλή τιμή.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο μια παρουσίαση του Motorola Atrix 4G:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου