Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Samsung Flexible Amoled Display


Κατά καιρούς ακούμε διάφορες φήμες που αφορούν την εξέλιξη και το μέλλον της τεχνολογίας. Μια από αυτές είναι και η κυκλοφορία στην αγορά των εύκαμπτων οθονών. Η Samsung ήρθε, κατά κάποιο τρόπο να επιβεβαιώσει την φήμη αυτή, παρουσιάζοντας την Samsung Flexible Amoled Display, στην έκθεση CES 2011 (Consumer Electronics Show) που πραγματοποιήθηκε στο Las Vegas. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εύκαμπτες οθόνες αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2012.

Η Samsung τα τελευταία χρόνια ακολουθεί μια ανοδική πορεία εξέλιξης, με άκρως ελκυστικές προτάσεις όσον αφορά τα φορητά gadgets όπως laptop, net book και tablet pc. Αρκετές είναι και οι διακρίσεις της γνωστής εταιρείας όσον αφορά τις τηλεοράσεις και τις οθόνες. Η ιδέα και η παραγωγή της εύκαμπτης οθόνης αποτελεί υπέρτατο στόχο όλων των εταιρειών τεχνολογίας. Ωστόσο, η Samsung πρώτη παρουσίασε την Flexible Amoled Display, μια εύκαμπτη οθόνη 4,5 ιντσών με ανάλυση 800x480 και ποιότητα εικόνας αντίστοιχη με αυτή των οθονών κορυφαίων smartphones.

Η επαναστατική οθόνη έχει το τεράστιο πλεονέκτημα ότι είναι εύκαμπτη, με όσα αυτό συνεπάγεται για την φορητότητά της αλλά και το ευέλικτο σχήμα του gadget στο οποίο θα ενσωματωθεί. Η τεχνολογία OLED (Organic Light Emitting Diode), επιτρέπει σε κάθε pixel να εκπέμπει ξεχωριστά φωτεινότητα, γεγονός που κάνει τις εικόνες να φαίνονται πιο ζωντανές σε σχέση με τις LCD οθόνες.

Η Samsung υπόσχεται να μας παρουσιάσει τα πρώτα προϊόντα που θα είναι εξοπλισμένα με την Flexible Amoled Display στα μέσα του 2012 και η περιέργειά μας μεγαλώνει όσο περνάει ο καιρός. Τελικά, η εξέλιξη των τεχνολογικών προϊόντων που κάποτε τα βλέπαμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, δεν απέχει και πολύ στο να γίνει πραγματικότητα και να μπει στην καθημερινότητά μας, κάνοντας την ζωή μας ακόμη πιο εύκολη.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την παρουσίαση της Samsung Flexible Amoled Display στην CES 2011:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου