Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Η Ιδανική Ασφάλεια Για Τη Μοτοσυκλέτα Σας

Ως αναβάτης μοτοσυκλέτας, και κατ’ επέκταση ως οδηγός, γνωρίζετε από πρώτο χέρι τη σημασία που έχει η ασφαλεια μοτο, τόσο για το όχημά σας, όσο και για εσάς. Αρχικά, η οδήγηση δίχως κάλυψη επιφέρει ποινικές διώξεις, οπότε υπάρχουν νομικές κυρώσεις σε περίπτωση που οδηγείτε δίχως να έχετε ασφαλίσει τη μοτοσυκλέτα σας.

κοκκινη βεσπα παρκαρισμενη
Αν, από την άλλη, έχετε μόλις αποκτήσει δίπλωμα οδήγησης για να οδηγείτε μοτοσυκλέτα και δε γνωρίζετε το βαθμό που μπορείτε να ασφαλίσετε τη μοτοσυκλέτα σας, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Είτε γνωρίζετε τα επίπεδα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε για την ασφάλιση της μοτοσυκλέτας σας είτε όχι, η παρακάτω λίστα θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα για εσάς.


Τα επίπεδα έχουν ως εξής:

Επίπεδο πρώτο, ασφάλεια ως προς τρίτους. Αυτή είναι η προαναφερθείσα ασφαλιστική υποχρέωση που έχετε, από τη στιγμή που οδηγείτε. Μέσω αυτού του επιπέδου ασφαλείας, οποιαδήποτε βλάβη προς τρίτους προκαλέσει μια σύγκρουση στην οποία εμπλέκεστε κι εσείς, είτε πρόκειται για σωματικό τραυματισμό είτε για υλική ζημιά, καλύπτεται από τον ασφαλιστικό σας πάροχο. Πιθανές βλάβες σε εσάς, δεν καλύπτονται.

Επίπεδο δεύτερο, ασφάλεια κλοπής και πυρός. Το επίπεδο αυτό αποτελεί κατά κάποιο τρόπο επέκταση της ασφάλειας προς τρίτους, και καλύπτει τη μοτοσυκλέτα σας σε περιπτώσεις φωτιάς ή εάν σας την κλέψουν.

Το τελευταίο επίπεδο είναι η πλήρης ασφάλιση, η οποία είναι επίσης γνωστή ως μικτή ασφάλιση. Μέσω αυτής, κάθε είδους βλάβη καλύπτεται από τον ασφαλιστικό σας πάροχο, και σε τρίτους και σε εσάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου