Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Σημειώστε… ψηφιακά!


Το My Note Premium II είναι η νέα ψηφιακή ταμπλέτα της Aiptek η οποία ήρθε για να σας κάνει πιο απλή την ζωή. Είναι ένα ψηφιακό σημειωματάριο ή μπλοκ ζωγραφικής πάνω στο οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε μια σελίδα Α4 και να γράψετε ή να ζωγραφίσετε πάνω σε αυτή με το ειδικό στύλο γραφίδα που παρέχεται μαζί με την συσκευή. Η ειδική επιφάνεια που διαθέτει το My Note Premium II ανιχνεύει αυτόματα αυτό που γράφετε πάνω στην σελίδα και με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται η ψηφιακή έκδοση του εγγράφου σας.

Το My Note Premium II έχει το σχήμα ενός κανονικού μπλοκ σημειώσεων. Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι τις σημειώσεις σας μπορείτε να τις κρατήσετε σε κανονικό χαρτί και με ένα απλό στυλό, αρκεί να προσαρμόσετε το χαρτί πάνω στην επιφάνεια της συσκευής. Η ψηφιακή ταμπλέτα αναγνωρίζει τις χειρόγραφες σημειώσεις σας και τις αποθηκεύει. Πατώντας το αντίστοιχο κουμπί που διαθέτει μπορείτε να αλλάξετε σελίδα και να ξεκινήσετε πάλι από την αρχή.

Το My Note Premium ΙΙ διαθέτει και λογισμικό με το οποίο μπορείτε να δείτε και να μορφοποιήσετε τις σημειώσεις σας. Το λογισμικό αυτό μπορεί να μετατρέψει τις αποθηκευμένες σελίδες σημειώσεων σε αρχεία μορφής jpeg ή bmp. Επίσης, έχει την δυνατότητα να μετατρέψει το κείμενο που γράψατε σε κανονικό κείμενο Word, Text, PDF και HTML μιας και διαθέτει και πρόγραμμα οπτικής αναγνώρισης χαρακτήρων.

Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ειδική γραφίδα, που διαθέτει η ψηφιακή ταμπλέτα, απευθείας πάνω στην επιφάνειά της για να σχεδιάσετε σε προγράμματα γραφιστικής την έμπνευση της στιγμής σας.

Οι διαστάσεις του είναι 33x25 εκατοστά ενώ το πάχος του είναι μόλις 1.3 εκατοστά. Η επιφάνεια εργασίας είναι 29x21 εκατοστά, όση ακριβώς και μια σελίδα A4. Το βάρος του δεν ξεπερνά τα 815 γραμμάρια, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για να το κουβαλάτε πάντα μαζί σας.

Η μέγιστη ανάλυση του ψηφιακού σημειωματάριου είναι 1000 lpi. Η εσωτερική μνήμη 32MB που διαθέτει, σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε μέχρι και 100 σελίδες. Φυσικά, μπορείτε να επεκτείνετε την χωρητικότητά του έως και 2GB χρησιμοποιώντας μια κάρτα SD 2GB. Το My Note Premium ΙΙ μπορεί να συνδεθεί με ένα καλώδιο στις USB θύρες του ηλεκτρονικού υπολογιστή σας, ώστε να αποθηκεύσετε σ’ αυτόν τις σημειώσεις σας ή τα σχέδια σας. Όσο για την τιμή του, η οποία κυμαίνεται στα 145€… απλά ικανοποιητική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου