Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Lenovo IdeaPad U1 LePad Hybrid notebook


Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία έχει στραφεί στην κατασκευή όλο και μικρότερων συσκευών που μας διευκολύνουν στο να τις μεταφέρουμε άνετα μαζί μας. Οι πιο δημοφιλείς από αυτές είναι τα γνωστά σε όλους μας iPad. Η Lenovo λανσάρει μια καταπληκτική «ιδέα», η οποία συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός iPad και ενός laptop, το Lenovo IdeaPad U1 LePad.

Οι μηχανικοί της γνωστής εταιρείας προχώρησαν την ιδέα του iPad ένα βήμα παραπέρα με το υβριδικό μοντέλο που δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας υπολογιστής με την μορφή netbook που αντί για κανονική οθόνη διαθέτει το LePad. Η φωτογραφία θα σας δώσει καλύτερα να καταλάβετε την εξαιρετική δουλειά του συγκεκριμένου gadget και την απίστευτη πρωτοτυπία.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Lenovo LePad είναι ένα Android tablet με οθόνη touchscreen 10,1 ιντσών, ανάλυσης 1280 x 800, επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 1.3GHz, μνήμη RAM 1GB και αποθηκευτικό χώρο 32GB SSD. Διαθέτει το λειτουργικό σύστημα Android 2.2 Froyo και λειτουργεί άψογα ως iPad.

Το LePad μπορεί να τοποθετηθεί στην υβριδική βάση IdeaPad U1 και έτσι να μετατραπεί σε notebook με κανονικό πληκτρολόγιο. Χάρη στην τεχνολογία Lenovo Hybrid Switch χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή Intel CULV I5-540UM 1.2GHz, επιπλέον μνήμη RAM DDR3 2GB, επιπλέον αποθηκευτικό χώρο 32GB HDD, μία θύρα HDMI, μία θύρα USB και λειτουργικό σύστημα Windows 7.

Με την σύνδεση του LePad στην ειδική βάση γίνεται και η μετάβαση από το ένα λειτουργικό σύστημα στο άλλο αυτόματα και χωρίς καμία άλλη ρύθμιση. Επιπλέον, οι εφαρμογές που τρέχετε συνεχίζουν να λειτουργούν μετά την σύνδεση της βάσης σε Windows 7.

Αυτό θα πει φανταστική ιδέα! Άλλωστε, δεν είναι τυχαία η βράβευση της εταιρείας Lenovo στη διεθνή έκθεση CES 2010, στην κατηγορία «Υπολογιστές και Εξοπλισμός». Ένα σοβαρό μειονέκτημα κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι φυσικά η λίγο τσιμπημένη τιμή του, την οποία προτιμώ να μην σας την αναφέρω.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο μια παρουσίαση της πρωτότυπης ιδέας του Lenovo IdeaPad U1 LePad:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου