Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Επιστρέφει ο Commodore C64 των παιδικών μας χρόνων!

Αυτό το άρθρο απευθύνεται κυρίως σε όλους εσάς που είστε της γενιάς μου και σίγουρα είχατε στα νιάτα σας μια παιχνιδομηχανή της Commodore. Ένα από τα μοντέλα της αμερικάνικης εταιρείας είναι και ο C64. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως το Play Station της τότε εποχής, με διαχρονική αξία όπως αυτή μιας bmw ή μιας mercedes.

Ο Commodore C64 ήταν ένας υπολογιστής 8bit με μόλις 64KB μνήμη RAM και ανήκει στους πιο δημοφιλείς υπολογιστές με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών. Ήταν αρκετά πρωτοποριακός για την εποχή του, παρόλο που δεν διέθετε μεγάλο αποθηκευτικό χώρο και για να φορτώσει τα δεδομένα των παιχνιδιών έπρεπε να τα διαβάσει από δισκέτα. Η χαρακτηριστική του εμφάνιση με το γνωστό ρετρό μπεζ χρώμα και τα σκουρόχρωμα πλήκτρα έχει μείνει χαραγμένη στην μνήμη μας.

Η Commodore USA ανανεώνει τον C64 και του δίνει το όνομα C64x Extreme. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν υπολογιστή που απευθύνεται στους λάτρεις του ρετρό και μάλιστα σε όσους αρκούνται παίζοντας απλά παιχνίδια, με όχι ιδιαίτερες απαιτήσεις. Ο νέος C64 παραμένει ίδιος με τον παλιό εξωτερικά αλλά εντελώς διαφορετικός εσωτερικά μιας και διαθέτει επεξεργαστή Intel Core i7 2.2GHz, μνήμη RAM 8GB, κάρτα γραφικών Intel HD 3000 και σκληρό δίσκο χωρητικότητας 2ΤΒ, δυο θύρες USB 3.0, τρείς θύρες USB 2.0, μια eSATA, καθώς και HDMI, 3,5mm S/PDIF, VGA και DVI, αλλά και Bluetooth, 802.11 b/g/n WiFi, Ethernet και DVD-RW drive.

Η τιμή του Commodore C64x Extreme είναι εξωφρενική σε σχέση με αυτά που προσφέρει και κυμαίνεται περίπου στα 1500 δολάρια. Προσωπική μου άποψη είναι ότι σαν τις παιχνιδομηχανές εκείνης της εποχής δεν υπάρχουν. Η χαρά του παιχνιδιού ήταν απίστευτη και η αίσθηση που σου άφηνε μοναδική.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον νέο Commodore C64x Extreme:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου