Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Οι «έξυπνες» τηλεοράσεις ήρθαν για να μείνουν!

Smart Tv
Το τελευταίο διάστημα ο όρος  Smart TV έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, κάτι σαν πανδημία θα έλεγα, αφού η έξυπνη έκδοση της αγαπημένης οικιακής συσκευής είναι κάτι που δεν προσπερνά κανείς εύκολα.

Πολλοί αναρωτιούνται τι είναι η έξυπνη τηλεόραση, πως λειτουργεί και τι είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από τις κοινές τηλεοράσεις.

Γενικά, λόγω της διασημότητας  συσκευών όπως για παράδειγμα τα smartphones, tablets, iPad κτλ, ήταν θέμα χρόνου η ιδέα να μεταφερθεί και στις τηλεοράσεις. Ουσιαστικά, αυτό που κάνει μια smart tv είναι πως διαθέτει δυνατότητες πρόσβασης στο ίντερνετ.

Μια έξυπνη τηλεόραση προσφέρει «Ιντερνετικές Υπηρεσίες» , τις οποίες  οι κοινές δεν διαθέτουν. Σκεφτείτε την τηλεόρασή σας ως έναν υπολογιστή ο οποίος προσφέρει μεγάλο αριθμό υπηρεσιών, όπως media streaming, σερφάρισμα στο ίντερνετ, παιχνίδια και ίσως το σημαντικότερο – το Internet Protocol Television  (IPTV).

Το IPTV είναι ένα εξειδικευμένο πρότυπο Internet βίντεο, το οποίο χρησιμοποιείται στις μέρες μας για να περιγράψει οποιοδήποτε βίντεο μεταδίδεται μέσω ίντερνετ στην τηλεόραση.

Αυτό που έχει συναρπάσει εμένα προσωπικά, είναι το βίντεο player το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις τις αγαπημένες σου εκπομπές όποτε εσύ θέλεις, και όχι όποτε αυτές μεταδίδονται.

Επιπλέον, μια smart tv διαθέτει δυνατότητες αποστολής email, επεξεργασία κειμένων, παρακολούθηση βίντεο στο YouTube, περιήγηση σε sites κοινωνικής δικτύωσης.

Μια σίγουρα, χρήσιμη εφαρμογή είναι το Skype, όπου με την προσθήκη μιας Webcam μπορείτε να μιλάτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα από την τηλεόραση.

Κάποιοι κατασκευαστές προσφέρουν τη δυνατότητα στον κάτοχο να μπορεί να κατεβάζει αυτόματα τα νέα χαρακτηριστικά (όπως Internet radio, πρόβλεψη καιρού, διασκέδαση, κοινωνική δικτύωση αλλά και παιχνίδια) όποτε είναι διαθέσιμα, και να τα επιλέγει μέσα από την κεντρική σελίδα.

Το μέλλον προστάζει εξυπνάδα και εξέλιξη!!! Ενημερωτικά πάντως για όποιους πείστηκαν και ενδιαφέρονται ,στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία από τέτοιες τηλεοράσεις για όλα τα γούστα και για όλα τα βαλάντια.

Ζήσε το παρόν και το μέλλον στο σπίτι σου με ένα κλικ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου