Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015


Γλίτωσε τα χειρότερα, λόγω… Google Photos Sync!



google photos application logo















Να ενεργοποιήσω ή να μην ενεργοποιήσω τον αυτόματο συγχρονισμό των δεδομένων στο κινητό μου; Από τη στιγμή που μπήκαν στη ζωή μας τα smartphones, όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε αναρωτηθεί για το θέμα αυτό. Το θετικό είναι ότι με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε τα δεδομένα μας 100% αφού αυτά αποθηκεύονται στο σύννεφο, ενώ μπορούν ανακτηθούν από οποιοδήποτε μέρος, όταν εμείς το θελήσουμε.

Κάποιες φορές η ενεργοποίηση του συγχρονισμού μπορεί να καταστεί σωτήρια, όπως στην περίπτωση του Abdi Sheik Qasim από το Τορόντο. 

Ο Qasim συνελήφθη τον Ιούνιο του 2014 επειδή σύμφωνα με τις αρχές επιτέθηκε σε αστυνομικό, που διερευνούσε μια καταγγελία διατάραξης της κοινής ησυχίας. Αφού οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι o Abdi δεν ήταν καταζητούμενος και ότι δεν εκκρεμούσε κάποιο ένταλμα εναντίον του, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και επέμεναν να μπουν στο διαμέρισμα. Ο Abdi Sheik Qasim διαπληκτίστηκε με τους αστυνομικούς αφενός επειδή η αστυνομία δεν είχε λόγο να εισβάλει στο σπίτι του, αφετέρου γιατί δεν υπήρχε ένταλμα.


a man holding a mobile phone

















Θέλοντας λοιπόν να υπερασπίσει τον εαυτό του αποφάσισε να καταγράψει τα τεκταινόμενα με την κάμερα του κινητού του, αλλά ο αστυνομικός κατάφερε να του το αποσπάσει με τη βία. Ο Qasim συνελήφθη για επίθεση κατά αστυνομικού και οδηγήθηκε στο τμήμα. Όταν αφέθηκε ελεύθερος από το κρατητήριο, η αστυνομία του επέστρεψε τα υπάρχοντά του, στα οποία δεν περιλαμβανόταν το τηλέφωνό του. Έκτοτε το κινητό του αγνοείται.


Αφού αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος και με τη δίκη να εκκρεμεί, ο Qasim μπήκε στον λογαριασμό του στο Google και διαπίστωσε ότι το Google Photos είχε κάνει on line back up στο 10 δευτερολέπτων video που κατέγραφε την επίθεση. Η ικανοποίηση που ήταν μεγάλη καθώς πλέον διέθετε το καλύτερο πειστήριο για την αθωότητά του! Με το βίντεο αυτό ο Qasim κατάφερε όχι μόνο να καταρρίψει τους ισχυρισμούς της κατηγορούσας αρχής αλλά και να αποδείξει ότι οι αστυνομικοί έκαναν χρήση αδικαιολόγητης σωματικής βίας. Μετά το τέλος της δίκης ο δικηγόρος του Abdi Sheik Qasim, Alison Craig δήλωσε ότι χωρίς το βίντεο αυτό, ο πελάτης του πιθανότατα θα είχε καταδικαστεί. Τώρα ο Qasim προτίθεται να κινηθεί νομικά εναντίων των αρχών για τη βίαιη προσαγωγή του!
Η περίπτωση του Qasim αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι η τεχνολογία μπορεί να σταθεί σύμμαχος σε δύσκολες καταστάσεις. Η προνοητικότητά του να έχει ενεργοποιημένο το back up του Google Photos, τον γλύτωσε από τα χειρότερα.
Εσείς, το έχετε ενεργοποιήσει;

Πώς να ενεργοποιήσετε το Google Photos

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Google Photos στην κινητή σας συσκευή 
2. Πάνω αριστερά, αγγίξτε το εικονίδιο του μενού 
     3. Επιλέξτε Ρυθμίσεις > Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμός
     4. Αν η επιλογή "Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και συγχρονισμός" είναι ενεργοποιημένη, θα δείτε τις εξής επιλογές:

Επιλέξτε έναν λογαριασμό Google
Αγγίξτε το όνομα του λογαριασμού σας, για να καθορίσετε σε ποιο Λογαριασμό Google θα αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας.

Μέγεθος μεταφόρτωσης
Επιλέξτε μεταξύ 2 μεγεθών χώρου αποθήκευσης, υψηλής και standard.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας φωτογραφιών
Επιλέξτε εάν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών σας, χρησιμοποιώντας το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας (και όχι μόνο WI-Fi).

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας βίντεο
Επιλέξτε εάν θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των βίντεό σας, χρησιμοποιώντας το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας (και όχι μόνο WI-Fi).
Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που επιλέξετε back up μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας, ενδέχεται να ισχύουν χρεώσεις από τον παροχέα υπηρεσιών που χρησιμοποιείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου