Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Ασφάλεια μηχανής

Η ασφάλεια του αυτοκινήτου και της μηχανής είναι η πλέον ασφάλιση περιουσιακού στοιχείου λόγω του υποχρεωτικού της χαρακτήρα. Αναφέρεται την ασφάλιση των ζημιών και σωματικών βλαβών προς τρίτους δηλαδή της αστικής ευθύνης, αλλά και διάφορες άλλες καλύψεις που είναι εφικτό να ενσωματωθούν στα ασφαλιστικά συμβόλαια.

Τον τελευταίο καιρό οι εταιριες, όπως το https://www.generali.gr/el/asfaleia-autokinitou-mixanis-speed/ έχουν δημιουργήσει πακέτα ασφάλισης, ή αλλιώς βασικά πακέτα για τα ασφαλισμένα αυτοκίνητα. Ένα μεγάλο πλήθος όμως συμπληρωματικών καλύψεων μπορούν να επιλεχθούν από τους ασφαλισμένους πελάτες, καλύψεις που φτάνουν έως και στις ίδιες ζημιές του αυτοκινήτου με μικτή ασφάλεια.

Το αυτοκίνητο και η μηχανή, σε περίπτωση είναι ασφαλισμένο από φωτιά, κλοπή, φυσικά φαινόμενα ή ίδιες ζημιές, πρέπει πάντα να ασφαλίζεται στην τρέχουσα εμπορική του αξία. Καλό είναι να παρακολουθείτε την τρέχουσα εμπορική αξία του αυτοκινήτου σας κάθε 1-2 φορές τον χρόνο. Όταν παρατηρείτε παρεκκλίσεις από την τρέχουσα ασφαλισμένη αξία του οχήματός σας, επικοινωνήστε με τον ασφαλιστή σας για να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Φρόνιμο είναι να επικοινωνείτε με τον ασφαλιστή σας για οποιαδήποτε αλλαγή αφορά στο όχημά σας ή τα πρόσωπα που το χρησιμοποιούν. Εκείνος γνωρίζει αν η αλλαγή αυτή επηρεάζει το ασφαλιστήριό σας και ποιες είναι οι ενέργειες πρέπει να γίνουν από εκεί και πέρα για την ενημέρωση της ασφαλιστικής σας εταιρίας.

Μόνο εάν στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο μας που υπάρχει η μικτή ασφάλεια, η ασφάλεια καλύπτει το αυτοκίνητό μας, σε περίπτωση ανατροπής ακόμα και αν δεν εμπλέκεται άλλο όχημα αποζημιωνόμαστε από την ασφαλιστική μας εταιρια. Επίσης υπάρχει σε ορισμένες μόνο εταιρίες η κάλυψη ολικής καταστροφής του οχήματος η οποία όμως καλύπτει μόνο εάν υπάρχει ολική καταστροφή και όχι επιμέρους ζημιές του.

Η φροντίδα ατυχήματος είναι η πιο καλή λύση για τον κάθε οδηγό την ώρα του ατυχήματος, σε συνδυασμό με την κλήση της τροχαίας. Καλώντας την φροντίδα ατυχήματος καταφθάνει στον τόπο του ατυχήματος ο πλησιέστερος εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της ασφαλιστικής. Στην συνέχεια αρχίζει την καταγραφή των συνθηκών του ατυχήματος, βγάζει φωτογραφίες και σε περίπτωση που το όχημα μας δεν υπάρχει η δυνατότητα να μετακινηθεί εξαιτίας του ατυχήματος, μας πάει στο πλησιέστερο συνεργείο. Με αυτό τον τρόπο ο πελάτης τελειώνει στις περισσότερες των περιπτώσεων με το ατύχημα επιτόπου, χωρίς να χρειαστεί να απασχοληθεί άλλο ξανά. Η δε ασφαλιστική εταιρεία ενημερώνεται άμεσα και με ακρίβεια από τον εκπρόσωπο της εταιρείας, προχωρώντας έτσι πιο άμεσα στην καταβολή των εκάστοτε αποζημιώσεων.

Η υπηρεσία αυτή λειτουργεί κανονικά μέσω τηλεφωνικού κέντρου και προσφέρεται πια από όλες τις ασφαλιστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου