Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Το Schweppes Mojito & Η Ιστορία Της Schweppes

Αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αγαπημένα ανθρακούχα ποτά των ενηλίκων είναι η schweppes mojito και γενικότερα όλα τα προϊόντα schweppes. Καθώς πολλοί δεν το γνωρίζουν η ιστορία τους ξεκίνησε το μακρινό 1783 όταν ο Jacob Schweppe δημιούργησε το «Schweppervescence», στην πραγματικότητα δηλαδή τελειοποίησε την ιδέα προκατόχου του, τον τρόπο δηλαδή σύλληψης και εμφιάλωσης φυσαλίδων, ιδρύοντας την εταιρεία Schweppes στη Γενεύη. 

Η εταιρεία επεκτάθηκε τελικά στην Αγγλία και τα αφρώδη αναψυκτικά του επικυρώθηκαν από κορυφαίους γιατρούς και πουλήθηκαν ως θεραπεία για διάφορες παθήσεις! 


Το 1798, ο Τζέικομπ αποσύρεται από την εταιρεία και πουλάει το μεγαλύτερο μέρος της σε άλλους τρεις επιχειρηματίες. Στην ουσία τους αποκάλυψε «όλη την τέχνη, το μυστήριο και τη διαδικασία κατασκευής και σύνθεσης τεχνητών μεταλλικών νερών». Η “νέα” εταιρεία μένοντας πιστή στην παράδοση της καινοτομίας του Jacob το 1835 παρουσιάζει τη λεμονάδα Schweppes, η οποία αποτέλεσε και την αφετηρία για τη δημιουργία πολλών άλλων αφρωδών ποτών, όπως το αγαπημένο schweppes mojito.

Τη δεκαετία του 1870, το περίφημο Schweppes Indian Water και το Ginger Ale προστέθηκαν στη σειρά και η εταιρεία συνέχισε να επεκτείνεται γεωγραφικά και να κερδίζει επάξια το δικό της μερίδιο στην αγορά. 

Το 1877, τα προϊόντα Schweppes λανσάρονται στην Αυστραλία και το πρώτο εργοστάσιο χτίζεται στο Σίδνεϊ. Τα προϊόντα Schweppes που διατίθενται στην αυστραλιανή αγορά εξακολουθούν να παράγονται όλα τοπικά μέχρι σήμερα.

Στις μέρες μας, η Schweppes συνεχίζει να δημιουργεί και να διανέμει ποιοτικά αφρώδη ποτά, με συνταγές που έχουν δημιουργηθεί αριστοτεχνικά με πάνω από 235 χρόνια τεχνογνωσίας. Το schweppes mojito ανήκει στην κορυφή της λίστας των προϊόντων αυτών! Ανακαλύψτε τα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου