Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Εξόρμηση Στην Ατίθαση Μάνη!

Η Μάνη θεωρείται και πραγματικά είναι ένας ιδιαίτερος τόπος, ένα μέρος που που έχει ό,τι χρειάζεται για να αποτελέσει κινηματογραφικό σκηνικό και ένας τόπος για τον οποίο έχουν γραφτεί πολλά βιβλία. Η άγρια φύση των τοπίων αποπνέουν κάτι το απόκοσμο και ο τραχύς αλλά αγνός χαρακτήρας των ντόπιων δίνουν μια αίσθηση αλλοτινή, βγαλμένη από άλλες περιόδους. Η άγονη και βραχώδης χερσόνησος βρέχεται από το Μεσσηνιακό και από το Λακωνικό κόλπο και η καταγωγή των ανθρώπων από την περίφημη Σπάρτη της αρχαιότητας φαίνονται στον ασυμβίβαστο χαρακτήρα, τα απαράβατα ήθη και έθιμα και το φιλότιμο. Οι ντόπιοι δείχνουν μεγάλο σεβασμό προς το θεσμό της οικογένειας και έχουν ανυπέρβλητη τιμή για τον τόπο καταγωγής τους καθώς ποτέ κατόρθωσε κανείς να τους υποδουλώσει.

Το τοπίο της Μάνης είναι ξεχωριστό και σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα τόσο ως προς την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά όσο και από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών του. μανη ξενοδοχεια Στη Μάνη απαντώνται πολλοί πετρόχτιστοι πυργίσκοι, επτά κάστρα και διάφοροι αρχαιολογικοί χώροι, καθώς και εκκλησίες της βυζαντινής περιόδου με εξαίρετες αγιογραφίες. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε σπήλαια και φαράγγια και να μείνει σε παραδοσιακά καταλύματα του τόπου. Φωλιασμένα ανάμεσα στους στους πέτρινους σχηματισμούς θα ανακαλύψει κανείς παραδοσιακά ξενοδοχεία που παρέχουν πολυτελείς ανέσεις και εξαιρετική αισθητική.

Το ακρωτήριο Ταίναρο και η συγκλονιστική θέα του Ταΰγετου κόβουν την αναπνοή και τοποθεσίες όπως η Αρεόπολη και η Καρδαμύλη είναι τα κατάλληλα για μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και επαφής με τη φύση και τον ελληνισμό. Τα τοπικά προϊόντα εντυπωσιάζουν και η ντόπια κουζίνα αποκτούν διαρκώς και πιο πολλούς θαυμαστές. Παρότι το μέρος θεωρείται στείρο λόγω της βραχώδους σύστασής του παρόλα αυτά στην γύρω περιοχή της Μάνης συναντώνται είδη φυτών που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού.

 Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η Μάνη είναι το ωραιότερο μέρος της Πελοποννήσου γεγονός που ενισχύεται από το σκληρό πυρήνα σε ήθη και ιστορικά στοιχεία. Από πολλούς άλλους πάλι συγκρίνεται συχνά με τα άγρια τοπία της Σκωτίας και την απόκοσμη γοητεία των ηρώων στο Τζέιν Ειρ.

 Μια εξόρμηση σε αυτό το μέρος και η διαμονή σε ένα από τα εξαιρετικά ξενοδοχεία του σίγουρα θα ικανοποιήσουν και τον απαιτητικό ταξιδιώτη!

imagesource: https://www.flickr.com/photos/venetiakoussia/20398266456/in/photostream/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου