Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Τι Επηρέαζει Την Τιμή Μιας Ασφάλειας

Ψάχνοντας μια οικονομική ασφάλεια αυτοκινήτου.

Κάθε χρόνο, εξάμηνο ή τρίμηνο καλούμαστε όλοι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να προβούμε σε ανανέωση της ασφαλιστικής μας κάλυψης. Για πολλούς μπορεί να θεωρείται οικονομικός βραχνάς αλλά όλοι αναγνωρίζουμε την αξία ενός τέτοιου συμβολαίου. Το να αναζητούμε κάποιο πακέτο πιο φθηνό δεν είναι κακό τουναντίον με λίγη έρευνα στο διαδίκτυο μπορούμε να βρούμε πραγματικά αξιόλογες προσφορές από αξιόπιστες εταιρείες.

 Ας δούμε όμως ποια πράγματα μπορούν να επηρεάσουν την τιμή της ασφάλειας μας. Ξεκινώντας από το μοντέλο του αυτοκινήτου που οδηγούμε είναι γνωστό ότι όσο πιο καινούργιο είναι τόσο πιο ακριβή θα βγει η ασφάλεια μας. Επίσης, την τιμή επηρεάζει ανοδικά αν είμαστε κάτοχοι γρήγορων, sport και cabrio αυτοκινήτων. Τα παλαιά μοντέλα σε περιπτώσεις ασφάλισης παραμένουν αρκετά ευνοημένα στην τιμή.

Άλλος ένας παράγοντας είναι η ηλικία του οδηγού. Ως γνωστό για νέους οδηγούς με εμπειρία μικρότερη ενός έτους τα ασφάλιστρα επιβαρύνονται κατά ένα 20-25 %, και αυτό γιατί η απειρία αυξάνει το ποσοστό πρόκλησης ατυχήματος.

Επίσης, η μόνιμη κατοικία και περιοχή στάθμευσης που θα δηλώσουμε για το αυτοκίνητο μας μπορεί να επηρεάσει την τιμή προς τα πάνω, καθώς, τα αυτοκίνητα που κινούνται στις μεγαλουπόλεις (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση πολλούς περισσότερους κινδύνους για πιθανή κλοπή, πρόκληση ατυχήματος ή βανδαλισμούς.

Υπάρχει και μία ακόμα παράμετρος που ονομάζεται Bonus Malus και αυτή είναι μία «μονάδα μέτρησης» που έχει να κάνει με την ικανότητα οδήγησης – πρόκληση ατυχημάτων στο ιστορικό του ίδιου του οδηγού. Όσο πιο μικρό είναι το νούμερο τόσο καλύτερα, γιατί υποδηλώνει στην ασφαλιστική ότι πρόκειται για ένα οδηγό που δεν έχει μεγάλη επιρρέπεια σε ατυχήματα. Όπως αντιλαμβανόμαστε αυτό το μετρικό σύστημα δεν ακολουθεί το αυτοκίνητο αλλά τον ίδιο τον ίδιο τον οδηγό.

Αυτά είναι σε γενικές γραμμές τα κριτήρια που μπορούν να επηρεάσουν την τιμή της ασφάλειας. Πάντα όμως η έρευνα μπορεί να μας φέρει πολύ καλά νέα και να ανακαλύψουμε πακέτα οικονομικής ασφάλισης από πολύ αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρίες.

Image Source: https://www.flickr.com/photos/59937401@N07/5856649637

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου