Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Apple iMac


Καθώς πλησιάζουν οι αναμενόμενες διακοπές των Χριστουγέννων σκέφτομαι τι δωράκι θα κάνω στον εαυτό μου και θα είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο για μένα, σε θέμα εργασίας αλλά και διασκέδασης.

Βέβαια ως λάτρης της τεχνολογίας δεν μπορώ να πω πως μου πήρε και αρκετές μέρες ή ώρες να το σκεφτώ, παρά μόνο λίγα λεπτά!

Κατέληξα λοιπόν να πάρω πρώτα ο θεός, έναν υπολογιστή iMac που τόσο καιρό το συζητάω στο γραφείο με τους συναδέλφους μου, για το τι δυνατότητες έχει, αλλά ποτέ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό να τον αποκτήσω.

Συγκεκριμένα σκέφτομαι να αγοράσω το Apple iMac  21,5'' γιατί όπως μπορείτε εύκολα να καταλάβατε δεν θέλω να ξεφύγω πάρα πολύ στην τιμή.

Διάλεξα έναν υπολογιστή iMac γιατί ήθελα να ξεφύγω λίγα από τα συνηθισμένα pc και συν της άλλης διαθέτει απίστευτα χαρακτηριστικά τα οποία θα σας αναφέρω παρακάτω.

Διαθέτει έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i5 στα 2,7GHz και σύμφωνα με την Apple είναι πιο γρήγορος έως και 80% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Διαθέτει επίσης εξελιγμένα γραφικά με την προσθήκη της AMD Radeon HD κάρτας γραφικών, μέσω της οποίας θα μπορέσω να απολαύσω κανένα καλό παιχνιδάκι σε τεχνολογία 3D, αλλά και να επεξεργαστώ video χωρίς να έχω τα γνωστά «κολλήματα» των κοινών Η/Υ.

Επίσης διαθέτει την πιο γρήγορη και πιο ευέλικτη θύρα για την μεταφορά και λήψη δεδομένων με ταχύτητα που αγγίζει τα 10Gbps, έως και 12 φορές γρηγορότερη από του FireWire 800 και έως 20 φορές ταχύτερη από του USB 2.0. Ο λόγος για την θύρα Thunderbolt την ταχύτερη θύρα σε επιτραπέζιο υπολογιστή.

Επιπλέον διαθέτει οθόνη 21,5" με οπίσθιο φωτισμό LED (σε αντίθεση με οθόνες που χρειάζονται προθέρμανση για να φτάσουν στη μέγιστη φωτεινότητα, μια οθόνη-με οπίσθιο φωτισμό LED, ενεργοποιείται και φωτίζεται ομοιόμορφα, άμεσα) και ανάλυση 1920 x 1080. Ενσωματωμένη σε αυτήν την υπέροχη οθόνη βρίσκεται η νέα κάμερα HD FaceTime που επιτρέπει την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων FaceTime σε ανάλυση 720p προς άλλους υπολογιστές Mac με επεξεργαστή Intel, προς iPad 2, προς iPhone 4 ή προς το πιο πρόσφατο iPod touch.

Διαθέτει επίσης μνήμη 4GB DDR3, δίσκο SATA 1TB στις 7200 στροφές, πληκτρολόγιο και ποντίκι ασύρματο  καθώς και συνδέσεις Usb 2.0, FireWire 800, Mini Display Port και Card Reader SDXC. Για την δικτύωση του έχει ασύρματη κάρτα 802.11b/g και ενσύρματη 10/100/1000 καθώς και Bluetooth.

Όσον αφορά το λειτουργικό του σύστημα δεν είναι άλλο από το Mac OS X Lion.

Ας ελπίσω θεού θέλοντος και χρημάτων επιτρέποντος να μπορέσω να κάνω την καλύτερη αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή που είχα ποτέ.

Απολαύστε το μεγαλείο των iMac στο παρακάτω video:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου