Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Apple MacBook Air… κανείς δεν παίρνει ελαφριά τέτοια απόδοση!


Κάνει σχεδόν τα πάντα και ζυγίζει σχεδόν όσο τίποτα. Ένα από τα πιο ελαφριά και λεπτά σε design μοντέλα φορητών υπολογιστών είναι αναμφισβήτητα η σειρά MacBook Air της Apple.

Οι χρήστες τα προτιμούν τόσο για την υπερφορητότητά του και την λεπτή και ελκυστική σχεδίαση, όσο και για τις δυνατές επιδόσεις τους. Στα σημεία επιλογής επίσης συγκαταλέγονται και η δυνατότητα χρήσης του Λειτουργικού Συστήματος Mac OS X της Apple αλλά και Windows της Microsoft, η κρυστάλλινης απόδοσης οθόνη και τέλος η μεγάλη διάρκεια μπαταρίας.

Τόσο το μοντέλο 11 ιντσών, όσο και το μοντέλο 13 ιντσών διαθέτουν την τελευταία γενιά επεξεργαστών Intel, του Core i5 και i7. Με ταχύτητα επεξεργαστή που φτάνει τα 1,8 GHz και ακόμη πιο γρήγορη μνήμη έως και 4 GB, τα νέα laptop MacBook Air της Apple παίρνουν άριστα στις επιδόσεις τους. Διαθέτουν επίσης και επεξεργαστή γραφικών Intel HD Graphics 3000 ο οποίος συμβάλει στην ομαλή αναπαραγωγή των βίντεο αλλά και στην καλύτερη απόκριση των FaceTime κλήσεων.

Με την θύρα Thunderbolt, ο MacBook Air υποστηρίζει μια νέα γενιά περιφερειακών που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν δεδομένα με ταχύτητες 12 φορές υψηλότερες από αυτές της σύνδεσης FireWire 800 και έως και 20 φορές υψηλότερες από σύνδεση USB 2.0. Με την τεχνολογία αποθήκευσης σε μνήμη flash, η εκκίνηση του υπολογιστή γίνεται αμέσως και η πρόσβαση στα δεδομένα γίνεται πολύ πιο γρήγορα.

Ένα από τα πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά του Mac είναι το πλήρες πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό. Ένας ενσωματωμένος αισθητήρας φωτός περιβάλλοντος ανιχνεύει τις αλλαγές στις συνθήκες φωτισμού και τροποποιεί αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης και του πληκτρολογίου. Οι κινήσεις Multi-Touch στο OS X Lion κάνουν το χειρισμό του MacBook Air πιο διαισθητικό, άμεσο και διασκεδαστικό, σε συνδυασμό με το ευρύχωρο trackpad τεχνολογίας Multi-Touch. Οι τιμές του κορυφαίου Mac κυμαίνονται από 900€ μέχρι και 1750€ ανάλογα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα επιλέξετε.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο μια παρουσίαση του εντυπωσιακού Apple MacBook Air:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου