Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

iPhone 4S


H Apple αποκάλυψε το επόμενης γενιάς iPhone που έρχεται να αντικαταστήσει το επιτυχημένο iPhone 4. Αν μη τι άλλο, είναι ένα τηλέφωνο (και όχι μόνο!) του οποίου η αξία δεν πέφτει ποτέ. Αν μιλούσαμε για αυτοκίνητα θα μπορούσαμε άνετα να το κατατάξουμε στην κατηγορία μιας διαχρονικής bmw ή ενός «κυριλάτου» audi.

To iPhone 4S εμφανισιακά δεν απέχει πολύ από τον προκάτοχό του, με τις διαφορές να επικεντρώνονται στο εσωτερικό hardware της συσκευής. Ο νέος A5 επεξεργαστής που τοποθετήθηκε το καθιστά δύο φορές πιο γρήγορο, ενώ και ο διπύρηνος επεξεργαστής γραφικών προσφέρει 7 φορές καλύτερη απόδοση από το προηγούμενο μοντέλο.

Είναι εφοδιασμένο με δύο κεραίες, μέσω των οποίων γίνεται ανεξάρτητα η διαδικασία της λήψης και της μετάδοσης, με αποτέλεσμα την καλύτερη ποιότητα των κλήσεων. Παράλληλα με το chipset προσφέρει μέγιστη θεωρητική ταχύτητα download στα 14.4Mbps έναντι 7.2Mbps του iPhone 4. Πλέον υποστηρίζονται όλα τα δίκτυα CDMA και sm.

Το νέο 4S διαθέτει νέα βελτιωμένη κάμερα με αισθητήρα 8MPixel και ανάλυσης 3264×2448 pixels δηλαδή 60% περισσότερα από το παλιό. Ο αισθητήρας είναι backside illuminated (οπίσθιου φωτισμού) και μπορεί να απορροφήσει 73% περισσότερο φώς, ενώ προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στο white balance και την απόδοση των χρωμάτων για τα οποία είναι υπεύθυνος και ο νέος φακός 5 στοιχείων. Μπορεί να καταγράφει video σε υψηλή ευκρίνεια (HD) 1080p με λειτουργία video stabilization (σταθεροποιητή εικόνας) και noise reduction (μείωση θορύβου – κυρίως σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού).

Η νέα και σημαντικότερη λειτουργία του iPhone 4S ο Intelligent Assistant με το όνομα Siri. Με λίγα λόγια μπορείτε να κάνετε πλήρη χρήση του κινητού μέσω φωνητικών εντολών και με τρόπο που θυμίζει συνομιλία με άνθρωπο και όχι με computer. Το Siri ενσωματώνει ένα λεξικό και παίρνει πληροφορίες από Wikipedia, Wolfram Alpha, Stock Info, Currency Exchange κ.α. Οι γλώσσες που υποστηρίζει είναι: Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Το γνωστό κινητό διαθέτει επίσης νέα μπαταρία που προσφέρει έως και 8 ώρες ομιλίας σε δίκτυα 3G, 14 ώρες σε δίκτυα 2G, ή 10 ώρες αναπαραγωγή βίντεο.

Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι στη Γερμανία το iPhone 4S 16GB κοστολογείται 629 ευρώ. Την τιμή του για το ελληνικό κοινό θα την μάθουμε επίσημα όταν κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά.

Στις 14 Οκτωβρίου έκανε το ντεμπούτο του στις αγορές της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιαπωνίας. Στις 28 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η κυκλοφορία του σε 22 ακόμη χώρες – μέσα στις οποίες δυστυχώς δεν είναι η Ελλάδα – και μέχρι το τέλος του 2011 σε ακόμα 70 χώρες. Ελπίζουμε να το έχουμε σύντομα κοντά μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου