Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Razer Blade: το απόλυτο gaming laptop


Η εταιρεία Razer, γνωστή για τα πολύ καλά gaming περιφερειακά της, παρουσίασε το πρώτο πραγματικό gaming laptop παγκοσμίως. Μετά και από την είδηση ότι η HP αποχωρεί από την κυριαρχία της κατασκευής κονσόλας παιχνιδιών, η Razer αποκάλυψε το νέο gadget στον χώρο του computing με το όνομα Blade.

Ένα πραγματικό gaming laptop πρέπει να συνδυάζει τα εξής χαρακτηριστικά: πραγματικό portability, απίστευτες επιδόσεις καθώς και ένα επαναστατικό user interface για παιχνίδια. Αυτοί είναι και οι λόγοι που η εταιρεία συνεργάστηκε με την NVIDIA και την Intel και χρησιμοποίησε το πρωτοπόρο interface που λέγεται Switchblade UI.

Τα laptop που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα και προορίζονται για παιχνίδι είναι, είτε βαριά και δυσκίνητα, είτε ελαφριά και λεπτά αλλά με κακή απόδοση που δεν ικανοποιεί τους απαιτητικούς λάτρεις των παιχνιδιών. Η Razer δεν κάνει συμβιβασμούς. Ο πρωτότυπος φορητός υπολογιστής της έχει το μισό πάχος και βάρος από οποιονδήποτε άλλο της κατηγορίας του. Το βάρος του είναι 3 κιλά και το πάχος του μόλις 2,2 εκατοστά.

Η σύνθεση του μηχανήματος είναι χωρίς υπερβολή, μια από τις κορυφαίες που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην αγορά. Με επεξεργαστή Intel Core i7 στα 2,8 GHz, NVIDIA GPU κάρτα γραφικών, 8GB μνήμη και οθόνη 17 ιντσών LED backlit HD 1080p μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε όλα τα παιχνίδια σας χωρίς «κολλήματα».

Στην δεξιά πλευρά του πλήρους μεγέθους και φωτιζόμενου πληκτρολογίου, υπάρχει μια μικρή οθόνη αφής (multitouch) σε μέγεθος touchpad με ανάλυση 800x480 γνωστή με το όνομα Switchblade UI. Εκτός από την λειτουργία της ως touchpad, η οθόνη αφής μπορεί να παρουσιάζει video και πληροφορίες σχετικά με τα παιχνίδια αλλά και διάφορα λειτουργικά πλήκτρα.

Πάνω από το Switchblade βρίσκονται 10 πλήκτρα με οθόνες LCD στις οποίες επιλέγετε εσείς τι ακριβώς θα απεικονίζεται και τι λειτουργία θα εκτελείται με το άγγιγμα της κάθε μίας μικρής οθόνης.

Η Razer σχεδίασε ακόμα και το φορτιστή από την αρχή. Με πολύ μικρότερο μέγεθος από τους κλασικούς φορτιστές και αρκετά ελαφρύτερο μπορείτε να συνδέσετε το gaming laptop στο ηλεκτρικό ρεύμα όπου και αν βρίσκεστε, μιας και δεν θα σας κουράζει η μεταφορά του.

Η τιμή του βέβαια είναι απρόσιτη για πολλούς από εμάς αφού υπολογίζεται στα 2800 δολάρια. Μπορεί να είναι ακριβό, αλλά πιστεύω πως θα συμφωνήσετε και εσείς ότι το Razer Blade είναι πραγματικά το πρώτο gaming laptop του κόσμου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του καθώς και video με την παρουσίασή του:

Χαρακτηριστικά:
·      Επεξεργαστής: 2.8GHz Intel® Core™  i7 2640M
·      Μνήμη: 8GB 1333MHz DDR3
·      Οθόνη: 17.3″ LED Backlit HD LCD (1920×1080)
·      Κάρτα Γραφικών: NVIDIA GeForce® GT 555M with NVIDIA® Optimus™ Technology
·      Σκληρός δίσκος: 320GB 7200rpm SATA HDD
·      Δίκτυο: Wireless Network 802.11 b/g/n Compatible
·      Μπαταρία: Integrated 60Wh
·      Extra: 2GB Dedicated GDDR5 Video Memory, HD Webcam, Bluetooth 3.0, USB 3.0, HDMI
·      Διαστάσεις: 42,7 x 27,7 x 2,3 εκατοστά
·      Βάρος: 3,13 κιλά




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου